Image
Aan de Schelde - Klassiek in het groen
52144
page-template-default,page,page-id-52144,cabin-core-1.0.2,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,ajax_fade,page_not_loaded,,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

KLASSIEK AAN DE SCHELDE

Op de eerste editie van Klassiek aan de Schelde in Antwerpen brengen wij CARMEN, DE SPAANSE FURIE in de tuin van de Royal Yacht Club van België aan de oevers van de Schelde op de Linkeroever. De stroom en de skyline van Antwerpen zijn het machtige decor.

PROGRAMMA

Deze nieuwe productie van La Volta stage productions en Klassiek in het Groen brengt topstukken uit Carmen, de magnifieke opera van Georges Bizet. Volgens artistiek directeur Robert Groslot is Carmen de beste opera ooit geschreven. De ouverture, de aria’s, de koorliederen, ze zijn allen wereldbekend. Het dramatische verhaal van de meest fatale aller femmes speelt in het prachtige Sevilla van de negentiende eeuw. Robert Groslot en zijn orkest de Great Globe Orchestra schitteren, het koor Fine Fleur zingt de pannen van de Seviliaanse daken, Charlotte Wajnberg vertolkt de aandoenlijke Micaela, Stefan Cifolelli kruipt in de huid van Don José, Paul Gay verpersoonlijkt de zelfzekere en succesvolle Escamillo, en Héloïse Mas – de wereldbekende Franse mezzosopraan – is in de wieg gelegd om Carmen te zijn, haar charme en verleidingskunst zetten alles in vuur en vlam!

TICKETS KOPEN
TIMING
 • 17u00 Promenade concerten: op alle locaties spelen ensembles met jonge muzikanten van lokale conservatoria en muziekacademies kleine concerten in de omgeving de festivalsite. Op het prachtige wandelpad langs de oever van de Schelde op Linkeroever kunt u even kuieren en verpozen terwijl u geniet van echte promenade- of wandelconcertjes.
 • 18u00 deuren en opening standjes met hapjes en drank
 • 19u00 start concertprogramma deel 1
 • 20u00 pauze
 • 20u45 start programma deel 2
 • 21u30 pauze
 • 21u45 walsbal (o.v.)
 • 22u15 einde concert
PRAKTISCHE INFO
 • 12 euro Wandeltickets, bezoekers brengen zelf indien gewenst een zitje of dekentje mee.
 • 24 euro Gereserveerde zitplaats.
 • 150 euro Golden VIP: Gereserveerde zitplaats op de eerste rijen in het centrale blok, parking in de nabijheid van de concertsite, met walking diner.

Plaatsen op aanvraag voor personen met een handicap.
Bewaakte fietsparking.
Automobilisten worden via richtingaanwijzers naar de juiste parkingfaciliteiten geleid.

Ticketverkoop klassiekinhetgroen.be, klassiekinhetpark.be, klassiekaanzee.be, klassiekaandeschelde.be en teletickestservice.be.
Telefonisch kunnen tickets gereserveerd worden op 070 345 345.

WALSBAL

Mochten de Corona maatregelen het toelaten zullen wij ook dit jaar onze concerten met een klassiek walsbal afsluiten. Tijdens de tweede pauze worden alle stoelen aan de kant geschoven en ter afronding speelt Robert Groslot met zijn orkest nog ten dans. We brengen de mooiste en meest meeslepende walsen van verschillende oude meesters en het publiek krijgt de kans om de grote dansvloer in te nemen.

ARTIESTEN

Robert Groslot

Dirigent

Héloïse Mas

Sopraan

Charlotte Wajnberg

Sopraan

Paul Gay

Bas bariton

Stefan Cifolelli

Tenor

Fine Fleur – koor
The Great Globe Orchestra

 Deze productie is gerealiseerd met ondersteuning van de Belgische taxshelter voor podiumkunsten.

Thonetlaan 133, 2050 Antwerpen