Image
Klassiek aan Zee - Klassiek in het groen
53007
page-template-default,page,page-id-53007,cabin-core-1.1,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

KLASSIEK AAN ZEE

Bij de tweede editie van Klassiek aan Zee verhuizen we naar een iconische locatie: de prachtige art-deco ‘Rotonde’ aan het begin van de zeedijk in Westende-Bad

PROGRAMMA

Wolfgang Amadeus Mozart is een van de grootste artiesten uit de muziekgeschiedenis. Het Weense wonderkind leefde 35 jaar maar schreef meer dan 600 composities. Ook in deze digitale tijden is hij immens populair: 5,007,303 miljoen Spotify luisteraars per maand, 135.000 YouTube subscribers… and still counting. De veelzijdigheid van Mozart onderscheidde hem van alle andere componisten, Wolfgang schreef muziek in alle genres. Opera, kamermuziek, koor- of symfonische muziek, hij excelleerde in alle muziektradities.

Artistiek directeur Robert Groslot en casting director Aaron Wajnberg namen een duik in het geniale oeuvre van de meester en selecteerden zijn mooiste aria’s, koren en passages uit zijn symfonieën. Onze solisten zijn topstemmen van de Vlaamse operawereld met sopranen Tineke Van Ingelgem en Morgane Heyse. Ze veroveren het podium met  baritons Danylo Matviienko en Kris Belligh. Het Koor Waelrant krijgt een hoofdrol in enkele iconische koorwerken en maestro Robert Groslot dirigeert zijn symfonisch orkest The Great Globe Orchestra door het prachtige oeuvre van Amadeus, de grootste ‘Weense klassieker’.

TICKETS KOPEN
TIMING
  • 19u00 – Deuren en opening van de ‘Mozart Dijk’ met standjes voor hapjes en drank, er is muzikale animatie op het terrein met de Colombiaanse sopraan Amalia Avilán en de klassieke accordeonist Luca Pignata.
  • 20u30 – Start concert
  • 22u00 – Einde concert
  • 22u00 – Amalia en Luca brengen een Zuid-Amerikaanse klassieke sfeer naar de Mozart dijk.
PRAKTISCHE INFO
  • Ticket 15 euro – Staanplaats (achteraan de zaal), bezoekers morgen zelf een zitje meebrengen.
  • Ticket 25 euro – Gereserveerde zitplaats.
  • Ticket 50 euro Silver VIP – Parking naast de parkeertoren op de Badenlaan, 8434 Westende
  • Ticket 150 euro Golden VIP – Gereserveerde zitplaats op de eerste rijen in het centrale blok, parking naast de concertsite, walking diner vanaf 18u00 in de Rotonde.

CERA VENNOTEN Ticket 25 euro Silver VIP – Gereserveerde Silver Vip parking, gereserveerde Silver Vip zitplaats in het centrale blok, 3 consumpties

PARKING GOLDEN VIP: Zeedijk, via de N34 inrijden aan de Louis Logierlaan naar de Zeedijk.
PARKING SILVER VIP: Automobilisten worden via richtingaanwijzers naar de parkingfaciliteiten geleid naast de parkeertoren op de Badenlaan, 8434 Westende.

Ticketverkoop: klassiekaanzee.com of teleticketservice.com.
Tickets kunnen telefonisch gereserveerd worden op 070 345 345.
Tickets voor personen met een handicap contacteer 070 345 345.
Tickets zijn ook te koop bij de TOERISTISCHE DIENST MIDDELKERKE vanaf 1 mei.

MOZARTDIJK

We verwelkomen je graag in onze openluchtfoyer de Mozartdijk. Ga vanaf 19u voor fingerfood en een drankje naar onze Walsbar en geniet van de live muziek van de Colombiaanse sopraan Amalia Avilán en de klassieke accordeonist Luca Pignata . Na het hoofdconcert brengen ze in de foyer een Zuid-Amerikaanse sfeer, met perfecte muziek om een mooie zomeravond af te sluiten.

Bekijk het volledig concert Viva Verdi editie 2021

ARTIESTEN

Robert
Groslot

Dirigent

Tineke
van Ingelgem

Sopraan

Morgane
Heyse

Sopraan

Danylo
Matviienko

Bariton

Kris
Belligh

Bariton

Koor Waelrant
The Great Globe Orchestra

Deze productie is gerealiseerd met ondersteuning van de Belgische taxshelter voor podiumkunsten

Zeedijk 300, 8434 Middelkerke