Image
Covid Safe Ticket - Klassiek in het groen
52810
page-template-default,page,page-id-52810,cabin-core-1.1,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

COVID Safe Ticket

Comfortabel en veilig naar ons concert

Geachte bezoeker,

We zijn blij u te mogen ontvangen op een van onze concerten en willen u vragen om eerder dan gewoonlijk naar het festivalterrein te komen.
Er zijn enkele Covid19-maatregelen die we in acht moeten nemen en wij voorzien gezellige standjes met drank en hapjes en wandelconcerten in de buurt van het grote podium.

Voorts houden we eraan u zo goed mogelijk te informeren aangaande de officiële COVID-19 regels die van toepassing zijn van 13 augustus af.
Op deze wijze zijn we zeker een fantastisch concert te kunnen aanbieden waarbij u zich comfortabel en veilig voelt.

Onze concerttournee Klassiek in het Park, Klassiek aan Zee en Klassiek aan de Schelde maakt daarvoor gebruik van het COVID Safe ticket.

1. WAT IS HET COVID SAFE TICKET?

Het Nationaal Overlegcomité van 19 juli 2021 besliste dat voor evenementen vanaf 1.500 toeschouwers het Covid Safe Ticket (CST) gebruikt kan worden. Met een CST ticket kunt u zonder mondmasker en zonder 1,5 meter afstand te moeten houden ons event bijwonen. Het CST is alleen geldig in België. Op technisch vlak werken het Covid Safe Ticket en het Europees coronacertificaat op dezelfde manier: met een QR-code die automatisch op uw smartphone verschijnt via de CovidSafeBE-app, of die u kan printen.

https://www.vlaanderen.be/covid-certificaat/covidsafebe-app-mobiele-app-om-covid-certficaten-te-downloaden

2. WIE KOMT IN AANMERKING VOOR HET COVID SAFE TICKET?
 1. u bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat en meer dan 2 weken volledig ingeënt;
 2. u hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden;
 3. u hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat (geldigheid = dag van de test plus 2 dagen);
 4. u hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag.

Opgelet: de snelle antigeentest is niet van toepassing op Klassiek in het Park, Klassiek aan Zee en Klassiek aan de Schelde!

3. ALS ORGANISATOR NEMEN WIJ DE VOLGENDE REGELS IN ACHT
 • Het CST is persoonlijk, de organisator moet dus ook de identiteit van de eigenaar controleren. Dit wordt uitgevoerd door een professionele beveiligingsfirma conform het samenwerkingsakkoord van de overheid.
 • Als de geldigheid van het CST vervallen is, moet de bezoeker, artiest of medewerker zich laten hertesten voor hij of zij tot het terrein kan worden toegelaten.
4. HOE GAAN WE TE WERK?

Op de dag van het concert zullen alle bezoekers, artiesten, musici, medewerkers en eerst gescanned worden in onze COVID-safe zone voor de publieksingang.
Is uw COVID safe ticket in orde? U mag zonder mondmasker of afstandsregels op ons terrein. U mag uiteraard ten alle tijden kiezen om het mondmasker alsnog te dragen als u zich daar beter bij voelt.

5. TIPS
 • Download de COVID Safe Ticket app
 • Kijk na of je QR code goed zichtbaar is
 • Kom op tijd om wachtrijen te vermijden
 • Bij het aanschuiven in de COVID safe zone moet je nog de afstandsregels respecteren
 • Na de CST tickets scan hoef je geen mondmasker te dragen en vervalt de afstandsregel

Opgelet: De productie kan geen antigeen sneltesten afnemen op de concert dag, is uw ticket niet in orde dan mogen we u helaas niet toelaten op het concertterrein. Een zelftest is niet geldig.

Een lijst van testcentra vindt u hier: https://testcovid.be/ Ook uw huisarts kan hierin advies geven.

Bij twijfel, aarzel niet om je vragen te stellen aan info@klassiekinhetgroen.be

 

Vriendelijke groet,

Veiligheids en preventie team,

Klassiek in het Park – Klassiek aan Zee – Klassiek aan de Schelde.