Image
Klassiek in het Park - Klassiek in het groen
52142
page-template-default,page,page-id-52142,cabin-core-1.1,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

KLASSIEK IN HET PARK

Het mooiste park van Vlaanderen is voor de achtste keer het decor van ons openluchtfeest. Het wordt weer een schitterende zomeravond met vrienden, familie en heerlijke klassieke muziek!

PROGRAMMA

Wolfgang Amadeus Mozart is een van de grootste artiesten uit de muziekgeschiedenis. Het Weense wonderkind leefde 35 jaar maar schreef meer dan 600 composities. Ook in deze digitale tijden is hij immens populair: 5,007,303 miljoen Spotify luisteraars per maand, 135.000 YouTube subscribers… and still counting. De veelzijdigheid van Mozart onderscheidde hem van alle andere componisten, Wolfgang schreef muziek in alle genres. Opera, kamermuziek, koor- of symfonische muziek, hij excelleerde in alle muziektradities.

Artistiek directeur Robert Groslot en casting director Aaron Wajnberg namen een duik in het geniale oeuvre van de meester en selecteerden zijn mooiste aria’s, koren en passages uit zijn symfonieën. Onze solisten zijn topstemmen van de Vlaamse operawereld met sopranen Tineke Van Ingelgem en Morgane Heyse. Ze veroveren het podium met  baritons Danylo Matviienko en Kris Belligh. Het Koor Waelrant krijgt een hoofdrol in enkele iconische koorwerken en maestro Robert Groslot dirigeert zijn symfonisch orkest The Great Globe Orchestra door het prachtige oeuvre van Amadeus, de grootste ‘Weense klassieker’.

TICKETS KOPEN
TIMING
  • 18u00 – deuren openluchtfoyer Wienerpark voor hapjes en drankje aan onze Walsbar, geniet van live muziek door jonge musici op de centrale kiosk.
  • 20u30 – start concert Zomer van Mozart
  • 22u00 – einde concert
  • 22u00 – na het hoofdconcert zijn we terug met een mooie Brasschaatse traditie: het ensemble ‘Grupetto’ speelt ten dans met een walsbal rond de muziek kiosk in de foyer Wienerpark.
  • 00u00 – einde evenement
PRAKTISCHE INFO
  • Ticket 15 euro – Staanplaats achteraan in de zaal, bezoekers mogen zelf een zitje meebrengen.
  • Ticket 25 euro – Gereserveerde zitplaats.
  • Ticket 50 euro Silver VIP – Gereserveerde Silver Vip parking, gereserveerde Silver Vip zitplaats in het centrale blok, 3 consumpties
  • Ticket 150 euro Golden VIP – Gereserveerde zitplaats op de eerste rijen in het centrale blok, parking naast het kasteel, walking diner vanaf 18u00 in het Kasteel van Brasschaat.

CERA VENNOTEN Ticket 25 euro Silver VIP – Gereserveerde Silver Vip parking, gereserveerde Silver Vip zitplaats in het centrale blok, 3 consumpties

Plaatsen op aanvraag voor personen met een handicap.
Bewaakte fietsparking.
Automobilisten worden via richtingaanwijzers naar de juiste parkingfaciliteiten geleid.

Ticketverkoop: klassiekinhetpark.be en teletickestservice.be.
Telefonisch kunnen tickets gereserveerd worden op 070 345 345.
Tickets zijn ook te koop bij de BRASSCHAATSE BIB

WIENERPLATZ

We verwelkomen je graag in onze nieuwe openluchtfoyer Wienerplatz. Ga vanaf 18u voor een hapje en een drankje naar onze Walsbar en geniet van live muziek door jonge musici op de centrale kiosk. Na het hoofdconcert zijn we terug met een walsbal rond onze kiosk met het ensemble ‘Grupetto’. De Zomer van Mozart wordt er een om nooit te vergeten!

Bekijk het volledig concert Viva Verdi editie 2021

ARTIESTEN

Robert
Groslot

Dirigent

Tineke
van Ingelgem

Sopraan

Morgane
Heyse

Sopraan

Danylo
Matviienko

Bariton

Kris
Belligh

Bariton

Koor Waelrant
The Great Globe Orchestra

Deze productie is gerealiseerd met ondersteuning van de Belgische taxshelter voor podiumkunsten

Gemeentepark Brasschaat