Skip to main content

DE MOOISTE KLASSIEKE ZOMERCONCERTEN

Klassiek in het Park, Klassiek aan de Schelde en Klassiek aan de Mijn zijn terug met een schitterende reeks openluchtconcerten.
Maestro Dirk Brossé en het Flanders Festival Orchestra brengen een selectie uit de Weense muzikale hoogtepunten van Beethoven, Mozart, Brahms, Haydn, Lehar en Strauss.

Klassiek in het park

BRASSCHAAT
Gemeentepark

15 augustus

Klassiek aan de Schelde

ANTWERPEN
R.Y.C.B.

26 & 27 augustus

Klassiek aan de mijn

MAASMECHELEN
Terhills

2 & 3 september

Welkom maestro Dirk Brossé

Graag stellen wij u Dirk Brossé voor als onze nieuwe dirigent.

Deze Gentse maestro is artistiek directeur van het Chamber Orchestra of Philadelphia en van het Ghent Film Festival, docent compositie aan het Conservatorium van Gent en gastdocent aan de University New York.

Hij dirigeerde toporkesten over heel de wereld o.a. the London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Royal Philharmonic, Vancouver Opera, Opéra de Lyon, Hong Kong Chinese Orchestra, l’Orchestre de la Suisse Romande en de filharmonische orkesten van Brussel, Antwerpen, Luik, Rotterdam, Basel, Madrid, Birmingham, Ulster, Liverpool, Glasgow, Stavanger, Goteborg, Prague, Copenhagen, Shanghai, Hong Kong, Seoul, Queensland, St Petersburg, Caracas, Hiroshima, Osaka, Munich, Dublin, Strasbourg, Krakow, Budapest en Los Angeles. In 2008 maakte hij zijn debuut in de Royal Albert Hall London met het London Symphony Orchestra. In 2016 maakte hij zijn debuut in Carnegie Hall, New York.

Hij componeerde muziek voor film en televisie en werd genomineerd voor een Emmy Award voor de score van de BBC/HBO serie Parade’s End. Zeer recent nog werd zijn muziek voor de film Onze Natuur genomineerd voor een Ensor Award en de prestigieuze Amerikaanse ‘International Film Music Critics Awards (IFMCA)’.

Dirk schreef de muziek voor de Vlaamse kaskrakers Daens, Boerenpsalm, De Kavijaks, Koko Flanel, Onze Natuur en voor de musicals The Prince of Africa, Daens, Sacco & Vanzetti, Ben X, Kuifje -De Zonnetempel, Rembrandt, Ben X, Pauline & Paulette en Scrooge.

https://dirkbrosse.be/

AFTERMOVIE 2022

Klassiek aan de Mijn
Nessun Dorma

Klassiek in het Park
Viva Verdi

Klassiek aan Zee
Zomer van Mozart

MAESTRO’S VAN DE DONAU

is gerealiseerd met ondersteuning van de Belgische taxshelter voor podiumkunsten.

Schrijf in op onze nieuwsbrief

newsletter

Pers

Persmap 2023

© 2024 VZW KLASSIEK IN’T GROEN
Made with ♥ by Dickytall & Sons