Skip to main content

KLASSIEK AAN DE SCHELDE

KERSTGALA

De zomertour van Klassiek aan de Schelde brengt jaarlijks meer dan 12.000 bezoekers naar unieke openlucht locaties in Vlaanderen. Na een uitverkochte eerste editie in 2022 presenteren wij het tweede Kerstgala in de feestelijke Koningin Elisabethzaal.
Beleef met maestro Drik Brossé en zijn Flanders Festival Orchestra het mooiste kerstconcert van ’t stad. Master of ceremonies is Carl Huybrechts die weer een scala aan klassieke meesters presenteert.

 

De Belgische sopraan en Koningin Elisabethwedstrijd laureate Jodie Devos brengt Leonard Bernstein’s legendarische aria ‘Glitter and be gay’. ‘Carmen Fantasie’ van Franz Waxman wordt gebracht door de virtuoze jonge violiste Alexandra Cooreman. Pianist Aäron Wajnberg brengt de spectaculaire ‘Hongaarse Rhapsody N°6’ van Franz Liszt en het oratoriumkoor deCHORALE zet indrukwekkende versies neer van de hymne ‘Amazing Grace’ en het prachtige eeuwenoude kerstlied ‘Adeste Fideles’.

 

Het Kerstgala is voor iedereen en brengt populaire en gevarieerde klassieke muziek met wereldberoemde aria’s, indrukwekkende symfonische passages en meeslepende koorwerken. Kom met vrienden en familie naar dit sfeervolle kerstconcert om het jaar schitterend af te sluiten!

 

Dress code: smoking en avondkleed zijn niet verplicht, maar hou u vooral niet in. Het wordt weer een prachtig kerstgala met u er bij!

Timing

19u00 – Deuren

20u30 – Start concert

22u00 – Einde concert

Mobiliteit

Rolstoelplaatsen kunnen enkel gereserveerd worden via tickets@elisabethcenter.be of 070/79.00.13.

Praktische informatie

Rang 1: 65,00 euro

Rang 2: 55,00 euro

Rang 3: 40,00 euro

Ticketverkoop

BEKIJK DE AFTERMOVIE VAN KERSTGALA 2022

HET KERSTGALA STEUNT KOM OP TEGEN KANKER

Klassiek aan de Schelde maakt er een warm kerstfeest van en schenkt een deel van de ticket opbrengsten aan Kom op tegen kanker. Iedereen die een ticket koopt helpt zo een beetje mee aan de strijd tegen kanker. Je kan ook via de website van de Koningin Elisabethzaal mee steunen, kom naar het Kerstgala en reserveer een persoonlijk ‘kerstlichtje’ van de Lichtpuntjesaktie voor Kanker.

ARTIESTEN

DIGIRENT

Dirk Brossé

SOPRAAN

Jodie Devos

VIOOL

Alexandra Cooreman

PIANO

Aäron Wajnberg

KOOR

deCHORALE

Flanders Festival Orchestra

Deze productie is gerealiseerd met ondersteuning van de Belgische taxshelter voor podiumkunsten

Schrijf in op onze nieuwsbrief

newsletter

Pers

Persmap 2023

© 2024 VZW KLASSIEK IN’T GROEN
Made with ♥ by Dickytall & Sons